Köket

Efter sommaren är det mycket att göra både med grönsaker och bär. Nu är det slutet på lingonsäsongen och sista chansen av att få njuta av lingonen. Härligt att komma ut i skogen och plocka med sig lingon hem, som man kan njuta av hela hösten och kanske vintern med om man har tur. Jag har den på gröten, till mat eller äter lingon och mjölk med sked, mumma. Egenkokt lingonsylt smakar ju lingon, det gör ju knappt den man köper i affären. Sen vet man hur mycket socker som är i och att det inte innehåller några konserveringsmedel eller färgämnen osv. Sen har den inte fraktats längre än från skogen med cykel. Kan inte bli bättre :)
 


SKÖRDETID
I år var det första gången som jag lade in rödbetor och västerårgurkor från landet. Tidigare kokade jag rödbetorna och åt dem med smör och salt, vilket är underbart gott. Men nu tänkte jag att vi skulle få äta egna rödbetor till pyttipannan i höst och vinter. Tillsammans med äggen från hönshuset. Annat som är påfyllt i matkällaren är lingonsylt, svartvinbärssylt och krusbärsmarmelad. Å vad gott och skönt att slippa äta en massa konserveringsmedel, där jag vet vad maten jag äter innehåller. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar